door Eduard » 10 okt 2010, 22:07
Heb wat tegen kant en klaar kruiden van onduidelijk.
Gluur ff naar wat ze er in stopten en ga dan voor eigen variant door het bij te werken.
Sate wordt gekruid met volgende smaken.
Hoeven niet allemaal tegelijk maar is per maaksel een eigen mogelijke variant van de voorkeuren.
Ui, knoflook, peper, zout, ketjap, limoen, gember, lombokpeper, maggi, suiker.
Bruine bastard vind ik lekker, ander zweert bij goela dwaja, is een bittere suiker.
Zelf doe ik er ook nog wel eens kokos bij als variatie.
Kan als melk en als raspel.
Tomaat puree is ook zo'n variant die er in kan, wel weinig doen mag niet overheersen.
Geld trouwens voor alles wat je doet met smaken, altijd zoeken naar de balans.
Dat is de voornaamste reden om altijd overal aan te ruiken en te proeven.
Gezien de structuur van het vlees.
Zou reepjes snijden voor roerbak.
Marineren met de limoen ketjap knoflook en ui.
Dan snel braden.
Dan wat satesaus en stokbroodje er bij.
Alhoewel gewoon casino doet het er ook goed bij.
Wat komkommer en plakjes tomaat voor kleur en extra smaak.
Met deze dagen is hopelijk het thuistapje nog niet leeg.