Schil naar behoefte wat aardappels.
Mooie portie is een kilo voor twee personen.
Snijd ze in plakjes van gelijke dikte.
In de magnetron kan je een minuut of 5 geven op vol vermogen.
Ze zijn dan niet gaar wat dan ook de bedoeling is.
Zet de nog warme gekookte aardappel in het zuur van de augurken.
Hier mag een deel aan fritessaus worden toegevoegd evenals een flinke schep mosterd.
Enkele keren omscheppen en in de koeling laten staan voor een nacht.
Peper zout en peterselie gaan er nog bij als smaakmakers.
Zelf doe ik er ook wat maggi in en wat tomatensausen.
De ander dag het overtollig vocht er af doen en dan de andere ingrediënten toevoegen.
Neem wat kleine harde augurkjes en snijd die in kleine blokjes.
Restje doperwten, worteltjes.
Wat lente ui doet het ook altijd goed erin, eventueel te vervangen door bieslook
Voor vlees kan je kiezen voor wat ham of als je van pittig houdt salami of chorizo.
Het geheel is nu klaar om op tafel te worden gebracht.
Op een bedje van ijsbergsla kan dit prima.
Af garneren met kers tomaatjes asperge punten of ander voorjaar spul.
Met een stokbroodje o.i.d. prima voor het komende weekend.
Gezien de temperatuur die ze verwachten een prima hapje voor of tijdens het duiven wachten.
Potje bier is bij deze salade een aanrader.

