• Advertisement

Toetje van stroopwafel



Toetje van stroopwafel

Berichtdoor marja borneman » 08 feb 2011, 21:16

250 ml slagroom
100 g fijne kristalsuiker
250 ml milde yoghurt
12 kleine stroopwafeltjes
1/2 theelepel kaneel



In kom slagroom stijfkloppen. Suiker en yoghurt erdoor kloppen.
Van stroopwafels 4 exemplaren apart houden, rest in kleine stukjes snijden en samen met kaneel door yoghurtmengsel scheppen.
Diepvriesvorm bekleden met plasticfolie. Yoghurtmengsel in vorm scheppen, met plasticfolie of deksel afdekken en in diepvriezer minimaal 6 uur laten bevriezen.

Yoghurtmengsel ca. 10 min. voor serveren uit vriezer nemen.

Oven voorverwarmen op 175 ÂșC. Rest van stroopwafeltjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en 2-3 min. in oven warm laten worden .
Yoghurtmengsel uit vorm nemen en in plakken snijden.
Plakken over borden verdelen.
Wafeltjes op Yoghurtmengsel leggen.
Eventueel nog bestrooien met een klein beetje kaneel.(extra lekker toefje slagroom erop)

Denk aan de invriestijd :!:
marja borneman

Avatar gebruiker
Lid
Lid
 
Berichten: 86
Geregistreerd: 27 nov 2010, 20:09

Re: Toetje van stroopwafel

Berichtdoor m.hoomoedt » 08 feb 2011, 21:19

het water loopt me al in de mond lekker toetje dit
geen krabber zonder kampioenen
m.hoomoedt

Avatar gebruiker
Moderator
Moderator
 
Berichten: 2826
Geregistreerd: 07 jan 2011, 23:33
Woonplaats: steenwijk


Keer terug naar Recepten, gerechten en kruiderij



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron