door Eduard » 09 okt 2010, 10:01
Beginnen dan maar met sausen
Knoflook saus favoriet bij veel recepten tijdens de duiven wacht.
Frites saus................... ..........Merk Zaanse kost 0,30 euro per 0,5 ltr.
Knoflook paar teentjes,...........Indien niets gewend wat minder dan.
Koffielepeltje kerrie poeder.....Nederlandse koffielepel (kleintje)
2 eetlepels Dikke Yoghurt.......Kan ook zonder deze.
Kan het gewicht nog wat verdragen.
Dan maar volle room of creme frache, in plaats van yochurt
Zout, Peper, tijm, rozemarijn.....Naar smaak toevoegen.
Klop de frites saus los met een kloppertje
Doe er iets koud water bij om dat wat makkelijker te maken.
Snijd de knoflook fijn.
Voeg vervolgens alle spullen er aan toe.
Trekt pas goed door de andere dag na het maken.
Kan in de koeling gemakkelijk 6 weken goed blijven.
Past bij alle barbecue vlees.
Past zeker bij jonge duifjes krokant gebakken als borrelhapje.
Voor de dames dan, de Whisky sauce
Zelfde frites sauce.................. Dit als basis
Klein blikje tomatenpuree
Zout, peper, worchestershire sauce
Suiker................................... Suiker mag ook honing zijn.
Als brandstof er in whisky.
Kan vervangen worden door,..................Sherry, jonge jenever.
De hoeveelheid kan worden begrensd door de dikte van de sauce.
Mag niet gelijk van de lepel aflopen.
Ook hier weer eerst loskloppen met wat koud water. Enkele eetlepels
Tenzij je er voor kiest om dat te vervangen door, je raad het al, Whisky.
Dan spul erbij voor smaak.
Dikt wat na door de tomaatpuree behoeft dus soms wat meer extra vocht.
Past bij alle salades van verse groenten en vruchten.
Voorbeeld salade
Raketsla, Brussels lof, radijs komkommer, appel, sjalot,
zoete punt paprika, tomaat,
Al deze kunnen gezamenlijk of in afzonderlijke groep worden gemengd.
Ingrediënten zijn zoet en bitter.
Altijd een van elk gebruiken, dus een zoete tegen een bittere.
De sauce is aan de zoete kant bitter mag dus iets meer aanwezig zijn.
Bewaren als dat tenminste moet.
Gewoon in het koelvak.
De salade zelf naturel of zout, peper, paprikapoeder, maggi als smaakmakers